Reinigen van zonnepanelen door Eco Energy Projects

Meer rendement:

Verontreinigde zonnepanelen leveren minder rendement, ervaring en testen hebben dit bewezen. De opbrengst van uw zonnepanelen kan afnemen met zo’n 5 tot 20%, afhankelijk van de vervuiling. Het is dus belangrijk om uw zonnepanelen schoon te houden, vergelijk het maar met het wassen van uw ramen. Door uw zonnepanelen te reinigen voorkomt u dat deze sterk verontreinigd raken waardoor de zonnecellen minder straling van de zon ontvangen. Een verstoring van de zonnecellen kan disfunctioneren en op lange termijn zelfs schade toebrengen aan uw zonnepanelen.

De beste manier:

Het wassen van de zonnepanelen moet absoluut zonder schoonmaakmiddelen of chemicaliën gebeuren, dus uitsluitend met schoon water of osmose (ontkalkt) water. U moet er op letten dat dit gebeurt met een zachte borstel of doek en met voldoende water. De panelen mogen absoluut niet met een droge borstel of doek gereinigd worden, dit kan namelijk krassen veroorzaken en krassen zorgen weer voor meer verontreiniging en dus een lager rendement.

Jaarlijks of tweejaarlijks:

Het is niet nodig om de zonnepanelen maandelijks te reinigen en na een fikse regenbui zal de meeste verontreiniging (fijn stof, stuifmeel, Sahara zand) wel weer zijn weggespoeld. Hardnekkige verontreiniging zoals bladeren en uitwerpselen van vogels zal doorgaans achterblijven op de zonnepanelen met de mogelijke gevolgen zoals eerder beschreven. Afhankelijk van de verontreiniging adviseren wij om uw zonnepanelen jaarlijks of één keer in de twee jaar schoon te maken op de hierboven omschreven manier.

Wij doen met de grootste zorgvuldigheid:

Zorgeloos uw zonnepanelen laten reinigen, dat kan. Eco Energy Projects kan dit voor u verzorgen. Wij hebben de juiste middelen, het juiste gereedschap en zorgen er dus voor dat de schoonmaak van uw zonnepanelen efficiënt en veilig gebeurt. Uiteraard werken wij volgens de VCA richtlijnen. Naast de schoonmaak onderwerpen wij de zonnepanelen eveneens aan een visuele controle waarbij zichtbare gebreken aan u worden gemeld. Zo blijft u ook op de hoogte van de uiterlijke kwaliteit van uw zonnepanelen.

Salderingsregeling voor zonne-energie blijft bestaan!
Energie opgewekt met zonnestroom mag terug geleverd blijven.

De subsidie voor zonnestroom blijft voorlopig bestaan. Bezitters van zonnepanelen kunnen de stroom die wordt terug geleverd blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het elektriciteitsnet. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan via onze site.