Veelgestelde vragen

Een zonnepaneel bestaan uit zonnecellen. Deze cellen zetten licht om in elektriciteit. De elektriciteit die wordt opgewekt is gelijkstroom. Deze wordt omgezet naar wisselstroom via de omvormer. De opgewekte wisselstroom kan vervolgens direct worden gebruikt voor alle apparaten in huis.

Een goede investering, waarbij de opbrengsten direct terug te zien zijn op de energierekening. De terugverdientijd van zonnepanelen is in 2020 gemiddeld 7 jaar. Wanneer u besluit om te wachten met de installatie van zonnepanelen, betaalt u ieder jaar opnieuw de rekening aan uw energieleverancier. Met de momenteel lage spaarrentes ligt het doen van een groene investering in zonnepanelen voor de hand. Het geeft een hoger rendement dan sparen op een bankrekening.

Met ingang van 01-01-2023 heeft de overheid de BTW over materialen en installatie van zonnepanelen afgeschaft voor particulieren. Dit geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. U hoeft dus geen BTW meer te betalen en ook niet terug te vragen bij de belastingdienst. Voor uitzonderingen op deze regel kunt u de belastingdienst raadplegen.

Alle informatie over infraroodtechniek vindt u op onze website: infraroodspecialistnederland.nl onder de gele knop in het menu.

Salderingsregeling voor zonne-energie blijft bestaan!
Energie opgewekt met zonnestroom mag terug geleverd blijven.

De subsidie voor zonnestroom blijft voorlopig bestaan. Bezitters van zonnepanelen kunnen de stroom die wordt terug geleverd blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het elektriciteitsnet. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan via onze site.